11a Jornada de Formació en Polítiques i Gestió Cultural

Les polítiques culturals al servei de la convivència social

Finalitzat
dijous, 30 de novembre | 10:00 h

Organitza:       Àrea de Cultura del Consell Comarcal del Gironès

Coordina:        Càtedra UNESCO de Polítiques Culturals i Cooperació de la Universitat de Girona

Adreçada a:     Tècnics de cultura o d’altres departaments de l’Administració pública, gestors culturals i responsables d’empreses, entitats i projectes culturals

 

Data: Dijous 30 de novembre de 2023

Horari: De 10 a 14 h

 

Emplaçament  Assistència presencial: Sala de Graus de la Facultat de Turisme, UdG

Assistència per streaming: Us enviarem l’enllaç per correu electrònic

Compartir

 

La Jornada és gratuïta amb inscripció prèvia.

Les places són limitades, per la qual cosa us demanem que si no hi podeu assistir, si és possible, ens ho comuniqueu amb antelació per cedir la vostra plaça a una altra persona.

Inscripcions:

https://forms.gle/zgNMw3gC5TUqm5bf7

Presentació

El Consell Comarcal del Gironès organitza la XI Jornada de Formació en Polítiques i Gestió Cultural, en col·laboració amb la Càtedra UNESCO de Polítiques Culturals i Cooperació de la Universitat de Girona, adreçada principalment als tècnics de cultura o d’altres departaments de l’Administració pública, gestors culturals, i responsables d’empreses, entitats i projectes culturals.  

La XI Jornada de Formació en Polítiques i Gestió Cultural vol reflexionar sobre el paper que tenen les polítiques culturals en el foment de la convivència social i sobre el xoc cultural que pateixen aquelles persones que s’han traslladat a realitats culturals diferents, i vol debatre com la cultura local pot ajudar a fomentar la participació ciutadana i la convivència. 

Ponents:

Karina Lagarrigue, psicòloga i Adulta de Tercera Cultura (ATCK), especialitzada en suport a persones altament sensibles expatriades, parelles interculturals i famílies d’alta mobilitat internacional. Actualment, es troba en el seu tercer any de doctorat en Maternitat Expatriada Altament Sensible a la Universitat de Girona i la Universitat de la Laguna.

Alberto Tarragó Durán, graduat en Publicitat i Relacions Públiques a la Universitat Rovira i Virgili amb màster en Globalització, Desenvolupament i Cooperació per la Universitat de Barcelona. Amb experiència en coordinació de projectes de Cultura de Pau i Justícia Global a Nexes Interculturals, des de fa 3 anys forma part de l'equip de Migrantour Barcelona, projecte de turisme social i solidari.

Sílvia Monserrate Gómez, llicenciada en Filologia Àrab per la Universitat de Barcelona i màster en Estudis Culturals Mediterranis i estudis de doctorat per la Universitat Rovira i Virgili. Coordinadora i gestora de projectes de la Càtedra UNESCO de Diàleg Intercultural a la Mediterrània de la Universitat Rovira i Virgili i membre del grup de recerca UNESCOMED. 

Monina Soumare Sylla, treballadora de la indústria farmacèutica. De Cassà de la Selva, amb orígens a Mauritània i residència actual a Barcelona. Creadora del pòdcast Visions and talks, en el qual tracten amb naturalitat i esperit divulgatiu diversos temes que afecten les persones racialitzades, especialment les de la comunitat negra.

Marta Roura Cervià, nascuda a Girona i resident a Flaçà. Química de formació. Ha orientat la seva vida social i laboral cap les relacions humanes, en concret cap al món social, cultural i comunitari, primer portant el lideratge de l’entitat AASS, i des de fa 10 anys al capdavant de la direcció del Centre Cívic Santa Eugènia.   

Mariona Terrats, forma part de l'Associació d'Art Blaublau de Girona, entitat que se centra en les arts plàstiques i que és organitzadora del Festival Monar'T

Enric Lucas, nascut a Salt, des de ben petit pinta de forma autodidacta, i amb l'edat s’ha professionalitzat i ha cursat il·lustració a l'Escola d'Art d'Olot. Actualment es dedica a pintar quadres i murals, i és un dels ajudants/organitzadors del festival Monar'T.

Nicolás Barbieri professor agregat a la Universitat Oberta de Catalunya en els estudis d’Arts i Humanitats. Imparteix docència en el màster de Gestió Cultural UOC-UdG. La seva recerca es concentra en l'anàlisi de les polítiques culturals, els drets culturals i les desigualtats en el seu exercici. És autor del blog http://ubicarse.net

 

PROGRAMA DE LA JORNADA:

 

10 h                      Presentació a càrrec de Robert Mundet, conseller de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, i de Sílvia Aulet, directora de la Càtedra UNESCO de Polítiques Culturals i Cooperació de la Universitat de Girona.

10.15 a 11 h         Ponència a càrrec de Karina Lagarrigue

Explorant els diversos nivells d'impacte de la mobilitat

11 a 11.30 h         Pausa cafè

11.30 a 13.00 h    Taula rodona

Presentació d’experiències

Migrantour Barcelona, presentat per Albert Tarragó (Nexes Interculturals)

El valor emocional del patrimoni, projecte Scenario, presentat per Sílvia Monserrate (Càtedra UNESCO de Diàleg Intercultural a la Mediterrània)

Visions and Talks, presentat per Monina Soumare

Festival Monar’T, presentat per Marta Roura (Centre Cívic Santa Eugènia), Mariona Terrats (Associació d’Art Blaublau) i Enric Lucas (Associació Fent i Desfent)

 

Moderadora: Silvia Aulet

13.00 a 14 h         Ponència a càrrec de Nicolás Barbieri.

Polítiques, drets culturals i immigració: de la desigualtat a l’equitat

14  h                     Cloenda

 

Dijous
30
nov
10:00 h
 
Gratuït
Finalitzat